Helena Groll. Studio Ett. Sveriges Radio P1. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Helena Groll ny programledare i P1:s Studio Ett

Helena Groll blir ny programledare för Studio Ett i Sveriges Radios P1. Hon lämnar sin mångåriga tillvaro som frilansare i Los Angeles för att tillsammans med Jörgen Huitfeldt utgöra det ena av Studio Etts två programledarpar.

– Vi är mycket glada över att vi har lyckats få denna programledarstjärna att flytta över Atlanten och hit till oss. Hon passar som hand i handske när det gäller våra ambitioner att fortsätta att göra ett lika seriöst dagligt nyhetsmagasin, men med en mer ledig och lättillgänglig ton, säger Studio Etts chef Thomas Björkman.

För Studio Etts trogna lyssnare är Helena Groll redan, sedan 90-talet, en välbekant röst på programledarstolen.
– Jag känner mig otroligt glad och hedrad över att få återvända till Studio Etts fantastiska redaktion och till den dagliga nyhetspulsen, säger Helena Groll.

Pressbild:
Helena Groll, ny programledare i Studio Ett. http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/1286038_2000_1125.jpg

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Björkman, gruppchef Studio Ett
08-784 24 81, 070-203 95 71
thomas.bjorkman@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista