Kjell Albin Abrahamson - julvärd i Sveriges Radio 2009 Foto: Olivia Mariette Borg/SR

Kjell Albin Abrahamson julvärd i P1 – för fjärde året i rad

Det blir före detta östeuropakorrespondenten Kjell Albin Abrahamson som lotsar P1-lyssnarna genom julaftonsprogrammen även i år. Det är fjärde året i rad och börjar likna en tradition. 
– Ja, radion står väl mer för tradition än improvisation under en sådan viktig högtid som julen, säger Kjell Albin Abrahamson

Kjell Albin Abrahamson kommer att höras i P1 från kvart i sex på julaftonsmorgon fram till halv två på natten då P1-sändningarna slutar.
– Mellan programmen finns det tid för mig att småprata med lyssnarna och att få vara personlig. Jag vet från alla kontakter med lyssnare att många är med oss från arla morgonstund till sen kväll, säger Kjell Albin Abrahamson.

 Vad är utmärkande för julaftonens programutbud?
– Det som alltid är P1:s ledstjärna, att ta lyssnarna på allvar. Men allvar utesluter inte humor och humor finns det gott om i P1:s program. Det blir också ovanligt mycket musik på julaftonen.

 Du har en egen direktsänd talkshow med gäster på morgonen, ”Julaftonsmorgon med Kjell Albin Abrahamson”.
– Ja och alla medverkande heter Eva. Det är ju inte bara julafton - Eva har dessutom namnsdag. Resten är tills vidare hemligt.

P1:s julvärd Kjell Albin Abrahamson hörs julafton 24/12 kl. 05.45-01.30

Pressbild: Kjell Albin Abrahamson
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/788040_2000_1333.jpg  
Foto: Olivia Borg/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Kjell Albin Abrahamson
kjellalbinabrahamson@gmail.com

Eva Sahlin, pressinformatör
eva.sahlin@sr.se  
070-684 18 52


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".