Menys julkock Stefan Karlsson och programledaren Tomas Tengby laddar med mycket grönkål inför stundande julmenyer. Foto: Tomas Tengby.

Meny med Tomas Tengby: Stefan Karlsson lagar bjudrätter för advent

P1 torsdag 2 december kl 10.03

December är en tid att umgås, att bjuda in nära och kära och samlas kring god mat eller varför inte lite glögg och tilltugg? Menys julkock Stefan Karlsson lagar bjudrätter för advent, och några middagstips med vintriga smaker:

En lätt och snabb liten entrésoppa som passar under december eller till nyår. Även en julig fläskkotlett med senapspanering och gräddkokt grönkål, en snabbgravad lax där svenska och japanska smaker möts. Samt en ugnsbakad torsk (eller annan vit fisk) med en lutfiskbuljong, gröna ärtor och bacon.

Dessutom i Meny: I dag startar en serie där Meny tittar närmare på tre matkulturer som det sällan talas om i vårt land. Det är de nationella minoriteternas kök, och Menys reporter Karin Fingal börjar med det samiska.

Menys vinprovare Karsten Thurfjell provar ut drycker till Stefan Karlssons rätter, och så blir det tips på ätbara julklappar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista