Nya vågen P1. Jenny Aschenbrenner. foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Nya Vågen: Lata, våldsamma och lösaktiga

P1 tisdag 30 november kl 14:03 och onsdag 1 december 18.15

Nya Vågen diskuterar vår tids rädsla för ungdomar. Efter tv-serien "Ung och bortskämd" förfasar sig vuxenvärlden över ouppfostrade ungdomar som inte kan diska, och senaste filmtrenden verkar vara att demonisera tonåringar. Finns det en evig skräck för unga människor? Är ungdomen den perfekta slasktratten för vuxenvärldens alla brister?

I studion: författaren och retorikexperten Elaine Bergqvist, Kulturradions Louise Epstein och ungdomsforskaren Erling Bjurström.

Dessutom: boken SKUNK. En samling av de bästa texterna från nyss nedlagda Skunk.nu, nätforumet som växte från ångestdagbokscommunity till plantskola för poeter och skribenter. Krönikören Natalia Kazmierska och Gunilla Brodrej, kritiker på Expressen pratar om den.

Veckans panel består av dramatikern och skådespelerskan Shima Niavarani, och kulturjournalisterna Jenny Teleman och Eric Schüldt.

Programledare: Jenny Aschenbrenner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".