Vinter i P1: Lena Sundström. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Vinter i P1: Lena Sundström

P1 torsdag 30 december kl. 13.00 och kl. 22.05

Titel: journalist och författare
Ålder: 38 år
Uppvuxen i Kristianstad, bosatt i Stockholm
Debutant

Mottog Publicistklubbens stora pris 2010 och Guldspaden 2009 för boken Världens lyckligaste folk som handlar om den politiska utvecklingen i Danmark.

Nominerad till Stora Journalistpriset 2010 för tv-dokumentären Dom kallas rasister där hon gör nedslag bland Sverigedemokraternas väljare runt om i landet. Utkom 2005 med boken Saker jag inte förstår som handlar om Socialdemokraternas steg mot höger.

Tidigare kolumnist i Aftonbladet, Metro och Dagens Arbete. Var programledare för TV4:s Kalla Fakta 2005–2007 och är nu samhällskommentator i samma tv-kanal. Tävlade i På Spåret 2009 tillsammans med sin man, musikern Bo Sundström.

Älskar foto, film och bilfärjor.

– ”Tänk på döden" stod det över en kyrkogård som jag besökte för ett tag sedan. Det skall jag göra. Jag skall spela odödlig musik. Jag skall prata om livslevande döda. Och jag skall förklara varför jag aldrig har varit rädd för att dö, medan jag har svår prestationsångest inför att leva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".