Lena Henriksson Foto: Mattias Ahlm

Lena Henriksson ny informationschef på Sveriges Radio

I dag utsågs Lena Henriksson till ny informationschef på Sveriges Radio. Lena Henriksson har erfarenhet av informationsarbete från TV4, UR och SR där hon varit både ställföreträdande informationschef och de senaste månader tillförordnad informationschef.

– Lena Henriksson har visat den framåtanda som behövs i det utvecklingsarbete vi startat inom enheten och inte minst på informationsavdelning. Jag är övertygad om att hon kommer att göra ett utmärkt jobb och ser verkligen fram emot att fortsätta samarbetet, säger Jan Petersson, direktör för enheten Analys och kommunikation.

– Det känns otroligt inspirerande och det måste vara Sveriges roligaste informationsjobb jag fått. Det ska bli spännande att tillsammans med alla duktiga medarbetarna få utveckla informationsarbetet, möta nya behov och hitta nya sätt att kommunicera. För mig går den interna och externa kommunikationen hand i hand och dialog och delaktighet är två viktiga delar i ett företags kommunikation, säger Lena Henriksson.

Lena Henriksson tillträder sin tjänst den första december 2010.

Lena Henriksson kom till Sveriges Radio som informatör och teknisk skribent 2001 och har sedan dess varit verksam som pressinformatör, samordnare för presstjänsten, projektledare på informationsavdelningen och sedan april i år som tf informationschef. Lena Henriksson har även arbetat som projektledare på Wanngård Film och Television i mitten av 90-talet, som projektledare och marknadsförare på Utbildningsradion, marknadschef på NetReception och som informatör på TV4.

Pressbild
Lena Henriksson. Foto: Mattias Ahlm
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/1399223_1428_2000.jpg

För mer information
Jan Petersson, direktör för enheten Analys och kommunikation
08-784 50 13
070 637 11 57
jan.petersson@sr.se

Lena Henriksson, informationschef
08-784 98 17
070-584 98 17
lena.henriksson@sr.se

Bengt Arwén, presschef
08-784 17 59
bengt.arwen@sr.se

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista