Hosam Hayek, oud. Foto: Mats Einarsson.

P2 Live: Världens Liv

P2 söndag 6 februari kl 20.00

Kvällens Världens Liv bjuder på en resa över Medelhavet, från Israel till Spanien. Först presenteras Hosam Hayek, palestinier född i Nazareth i Israel. Hosam Hayek är känd för sin lätta och luftiga musik som gärna lånar drag från västerländsk musik. Egna kompositioner med många vita ytor för improvisation och inspiration. Musiken skriver han för sin ensemble Zikrayat, som betyder ”minnen” på arabiska. Fyra följsamma och flyhänta musiker på fiol, slagverk, bas och qanun. Inspelning från Södra Teatern i Stockholm hösten 2010.
Därefter glödande flamencosång med Carmen Linares, en av vår tids stora cantaores, flamencosångare. Hon föddes i Jaén i Andalusien men flyttade med familjen till Madrid och fick sin första skolning hos legendariska sångare som Pepe Matrona och Fosforito. Professionell blev Carmen Linares i början av 1970-talet och har alltså en 40-årig karriär bakom sig.på i Uppsala Konserthus.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".