Carin Kjellman. Foto: Micke Grönberg/SR

P4 Musik: Bohemen, Drömmaren och Visionären - Rickie Lee Jones

P4 söndag 6 februari kl 23.05

I en serie om tre program för P4 Musik porträtterar Carin Kjellman tre kvinnliga låtskrivare, musiker och sångare som alla brutit ny mark var och en på sitt eget vis. Under rubriken ”Bohemen, Drömmaren och Visionären får lyssnarna möta i tur och ordning; Rickie Lee Jones, Kate Bush och Laurie Anderson. Tre egensinniga musikskapare som vågat gå sina egna ibland outgrundliga vägar. Och som i sina musikaliska uttryck ständigt hittar nya lyssnare.

Det första programmet handlar om Rickie Lee Jones – ”Hertiginnan av Coolsville”. I mer än 30 år har hon trollbundit sin publik med sin unika blandning av jazz, singer-songwriterballader och pop. Hennes röst pendlar mellan mjukaste sammet och en mistlurs tutande. Svår för somliga, älskad av många. Hon har för alltid skrivit in sig i musikhistorien med sånger som ”Chuck E´s In Love”, ”We Belong Together” och sina tolkningar av jazz och popstandards.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista