Hanna Andersson. Foto: Mia Carlsson/Sveriges Radio

Hannas ekotripp besöker en ekoby

P3 lördag 5 februari kl 11.03

Idag besöker Hannas ekotripp en tvättäkta ekoby. Där är husen byggda i miljövänliga material och det mesta är gjort med så klimatsmarta lösningar som möjligt – allt i från toaletter till hur solen ska värma upp husen.

Men frågan är hur det egentligen är att bo i en ekoby. Har alla dreadlocks, hemvävda kläder och hennafärgat hår? Eller är det våra fördomar som spelar oss ett spratt? Kanske bor där enbart moderna människor som vill bo i fräcka hus och minska sitt koldioxidutsläpp?

Stellan Vinthagen i ekobyn Lilla Krosekärr berättar hur vi ska bygga hus och planera städer i framtiden för att vi ska kunna leva och bo så miljövänligt och hållbart som möjligt.

Dessutom försöker Hanna dra igång en ekoby i det lilla, hemma i trappuppgången. Självklart ringer hon även sin livsstilsguru Amelia Adamo och kollar vad hon tror om det ekologiska samhället som livsstil.

Programledare är Hanna Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista