Dokumentärredaktionen - Alla älskar Stig Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson, V. Foto: Håkan Engström

Ny dokumentärserie i P1: Alla älskar Stig – om det politiska spelet runt valet i Fagersta

Under hösten 2010 har fyra reportrar närgånget följt makthavare och utmanare i Fagersta. Med start på söndag sänds det absurda dramat kring ett val, på nära håll, eller Starke Man – fast på riktigt.

I rollerna som sig själva:

Stig Henriksson (V) – kommunalråd med devisen ”Störst makt av alla har kommunalrådet”. Vänsterpartisten som styrt Fagersta under tre mandatperioder – den senaste med 58% av rösterna. Alla älskar Stig. Till och med moderaterna. Själv älskar han Machiavellis Fursten.

Jan Johansson (M) – Moderatledaren gillar Stig men tycker att han är för slapp mot kriminalitet och droger, och för enväldig i sitt ledarskap. Jan Johansson anklagar Stig för diktatorsfasoner med valparoller som ”vill ni bo i Nordkorea eller Sydkorea?” 

Anne-Marie Noppa (S) – ”Rösta med hjärtat ”. Vårdbiträdet som nu arbetar heltid åt facket och står som tvåa på sosselistan. Trots Socialdemokraternas maktlöshet i Fagersta tycker hon att ”Stig är bra”. Men när valet närmar sig trycker hon gasen i botten. Bokstavligt talat.

Karl Staaf (SD) – ”Det ska se ut som lilla huset på prärien”. Sverigedemokraternas ledare. Timanställd väktare. Tillsammans med Tony Himmler och Johan Henriksson bildar han SD i Fagersta. Partiet som bygger hus istället för valrörelse eftersom de inte har tid. Men de har stora förhoppningar. 

Serien ”Alla älskar Stig” sänds fem söndagar i P1 med start 30 januari kl. 15.03 och har producerats av Danjel Nam, Emelie Rosenqvist, Erika Mårtensson och Håkan Engström.

Hemsida: http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=909

Pressbild
Stig Henriksson (V)http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/1485119_2000_1339.jpg
Foto: Håkan Engström

För mer information, vänligen kontakta:

Håkan Engström
hakan.engstrom@sr.se
0733-580030

Caroline Meyer Lagersparre, pressinformatör P1
caroline.meyer@sr.se
0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".