Stephan Berg, kompositör: P4:s ljudprofil. Foto: Ulla-Carin Ekblom.

Ny ljudprofil i P4 av schlagerkompositören Stephan Berg

Från måndag den 31 januari får P4 en ny ljudprofil. Musiken har komponerats av låtskrivaren och producenten Stephan Berg som bland annat ligger bakom Carola Häggkvists schlagerbidrag ”Fångad av en stormvind” och ”Mitt i ett äventyr”.

– Vi gör detta eftersom vi vill förnya P4:s ljudprofil som vi har haft i drygt 20 år. Tanken med den nya ljudprofilen är att kanalen ska få en tydligare identitet, säger Dan Granlund, kanalansvarig för P4.  

P4 har gjort en lyssnarundersökning bland 500 P4-lyssnare från hela landet. De har lyssnat på befintliga signaturer och nya signaturdemon. De fick också lyssna på olika typer av röster, manliga, kvinnliga, unga, gamla, dialektala och rikssvenska. Efter det har lyssnarna kommit fram till att Stephan Bergs demo och en kvinnlig röst var mest representativ för P4:s målgrupp.

– Det är naturligtvis väldigt glädjande. Det är lika svårt att komponera en ljudprofil som det är att skriva en hit; den ska vara omedelbar, ha en lång livslängd och snabbt kunna förknippas med sitt sammanhang. Men om jag har lyckats med det är upp till lyssnarna att avgöra, säger Stephan Berg.

Den tidigare P4-riksljudprofilen lanserades redan för 21 år sedan och gjordes av Coste Apetrea.

Pressbilder

Dan Granlund
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/1491703_1334_2000.jpg
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

Stephan Berg
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/1491672_2000_1197.jpg
Foto: Ulla-Carin Ekblom

För mer information, vänligen kontakta:
Dan Granlund, kanalansvarig P4
dan.granlund@sr.se
070-341 20 15

Isabella Winberg, pressinformatör P4
isabella.winberg@sr.se
0709-18 21 44

Sveriges Radios presswebb: http://www.sverigesradio.se/press

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista