Legendariska körledaren Bosse Johansson för Adolf Fredriks Flickkör Foto: Dan Hansson Scanpix

Adolf Fredriks flickkörs jubelföreställning

Lördag 12 februari kl.15.00-17.00

Han är mannen bakom en av Sveriges främsta körer, Adolf Fredriks flickkör, där flera hundra flickor fått en mycket speciell musikalisk skolning under de 38 år som kören funnits. Flera av dem tillhör idag Sveriges mest namnkunniga sångerskor inom operakonsten, jazzen och soul-gospelmusiken. På lördag leder Bosse Johansson flickkören för sista gången och drygt 300 både nya och gamla körmedlemmar medverkar i en stor avskedskonsert - Bosse Grand Final-konserten.

Från Filadelfiakyrkan i Stockholm bjuds lyssnarna på en omväxlande och stor festkonsert med det bästa från Adolf Fredriks Flickkörs: klangen, fraseringen, de sångliga uttrycken – allt det som numera kallas AFF-sound.

Adolf Fredriks fickkör anses inte bara vara Sveriges bästa flickkör utan också en av de bästa internationella. Den har fått flera internationella priser och utmärkelser, medverkat på rader av skivinspelningar och framträtt i stora officiella sammanhang som kronprinsessans bröllop.

Lyssna på avskedkonserten på lördag 12 februari kl.15.00 i P2.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista