Mats Svegfors, vd Sveriges Radio. Foto: Mattias Ahlm/SR

Gästspel av Mats Svegfors i P2 Live

Ett antal starka och karismatiska personer fick i uppdrag att välja ut musik och skapa egna konsertprogram i en serie konserter i Uppsala Konsert & Kongress. Nu har turen kommit till Sveriges Radios vd Mats Svegfors som intar scenen och bestämmer innehållet i konserten.

Favorit i repris från 2009.

Uppdraget som ”Gästspelare” är ju inte bara att välja några musikstycken man gillar, utan att fungera som ”curator”, en term som lånats från konstvärlden där ett galleri eller konstmuseum uppdrar åt en konstkunnig person att gestalta en utställning. Vid den här konserten kommer Mats Svegfors i samtal med P2:s Maria Eby von Zweigbergk att berätta om musiken som spelas.

Program:
1. Jean Sibelius: Pianokvartett.
2. Eric Satie: Tre gymnopedier.
3. Karl-Birger Blomdahl: Trio för klarinett, cello och piano.
4. Eric Satie: Sports et divertissements.
5. Michail Ipolitov-Ivanov: Pianokvartett.
Anna Petry och Jannika Gustafsson, violin, Riikka Repo, viola, Jana Boutani, cello, Emil Jonason, klarinett samt Peter Friis Johansson och Oskar Ekberg, piano.

Konsert från 15/3 2009, Uppsala Konsert & Kongress. Det andra Gästspel i en serie på fyra. Programmet är en repris från 2009.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".