Jenny Seth. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

Nytt musikmagasin: Musikguiden i P3 med Jenny Seth

P3 måndag 7 februari kl 19.30

Ikväll är det premiär för Musikguiden i P3 med Jenny Seth, ett nytt musikjournalistiskt magasin som direktsänds måndags- till torsdagskvällar under två och en halv timme och här ryms även livemusiken i P3. Tillsammans med en ny musikportal på P3:s hemsida ska Musikguiden i P3 fungera som just lyssnarnas guide till ny musik.

Jenny Seth beskriver sitt nya jobb som spännande och kul.
– Efter att ha skrivit om musik ett tag så känns det fantastiskt kul att äntligen få spela låtar igen och samtidigt skapa smart journalistiskt innehåll tillsammans med otroligt kunniga kollegor. Det är den kombinationen som är det fina med radio, säger hon.

Musikmagasinet innehåller bland annat djuplodande reportage och diskussioner med gäster i studion. En timme i veckan ägnas åt en längre artistintervju i programpunkten "I Musikguidens studio". Ny musik står i fokus i programmet och i sann public service-anda blandas så kallad bred och smal musik.

– P3 tar sitt uppdrag som musikkanal på allvar genom att satsa tio timmar i veckan på en modern musikjournalistisk bevakning. Jag är stolt över att vi har lyckats knyta till oss Jenny Seth, en av Sveriges tyngsta och bästa musikjournalister, som programledare, säger producenten Sara Martinsson.

sverigesradio.se/p3/musikguiden

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".