1 av 2
Tuva Novotny. Foto: Emma Janke
2 av 2
Chimamanda Ngozi Adichie. Foto: Beowulf Sheehan/PEN American Center
P1

Radioföljetongen: Tuva Novotny läser Lila hibiskus

Tuva Novotny läser Lila hibiskus av Chimamanda Ngozi Adichie. En radioföjetong om 15-åriga Kambili vars pappa är en ansedd man. Men sin egen familj styr han med gudsfruktan och våld.

- Adichies karaktärer är beskrivna med så mycket kärlek och respekt. Särskilt spännande är det att en ung författare kan skriva så klokt om ålderdom, säger Tuva Novotny.

Han är fabriksägaren och tidningsutgivaren som vågar berätta sanningen om maktmissbruket i Nigeria och en stor bidragsgivare till välgörande ändamål. Men sin egen familj styr han med gudsfruktan och våld.

Chimamanda Ngozi Adichie är född i Nigeria och idag bosatt i USA. Lila hibiskus kom ut 2004 på engelska och är hennes debutroman. 2010 översattes den till svenska. Med sin andra roman, En halv gul sol, fick författaren sitt internationella genombrott och för den tilldelades hon det prestigefulla Orangepriset 2007.

Radioföljetongen Lila hibiskus sänds 21 februari-26 mars, måndag-fredag kl 11.35, repris måndag-torsdag samt lördag kl 19.35.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista