Robin Jakobsson och Amanda Heijbel liftar från Polen till Indien i P3 Planet. Foto: Privat

P3 Planet följer känslan istället för kartan

Idag struntar P3 Planet i guideboken, kartan och de upptrampade stigarna och går på känsla i stället. Med tummen som vägvisare ger sig Amanda Heijbel och Robin Jakobsson ut för att lifta från Polen till Indien. Men det är mer än bara en resa, det är ett mission, där färden är minst lika viktig som själva målet.

- Här träffar vi folk i deras vardagliga liv. På väg från en punkt till en annan, oberoende av oss, berättar Robin Jakobsson i reportaget.

Efter vägen försöker, och lyckas, de komma nära sina tillfälliga chaufförer genom svåra och enkla frågor, som “Vad åt du till frukost” eller “Vad är kärlek”. Dessutom arrangerar de fågeldansen på public squares i varje större stad de kommer till.

- Efteråt brukar många komma fram och säga “This was amazing, the greatest thing I have ever done, but I won´t be able to explaine how or why to my firends”, säger Robin Jakobsson.

P3 Planet fortsätter sedan på temat att komma lite djupare och lite närmare resmålen genom att skicka ut korren Moa Skimotis på soffsurfing i Istanbul. Hon får sova på Kemal och Kasis soffa och lyssnarna får följa med när de tillsammans utforskar Istanbuls intensiva nattliv.

Programledare: Joni Söderström Winter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".