Aron Flam. Foto: Tage Rönnqvist

Humorhimlen Lab: P3 Opium med Petra Mede, Jonatan Unge, Aron Flam och Ola Söderholm

Idag startar ”P3 Opium” som handlar om tro på ett humoristiskt sätt. P3 Opium testas under fyra veckor i ”Humorhimlen Lab”, som är P3:s experimentverkstad för ny humor, och görs av komikerna Petra Mede, Jonatan Unge, Aron Flam och Ola Söderholm. 

– Vi tar upp alla aspekter av tro. Det blir mycket religion men även politiska ideologier, filosofi, vetenskap och ateism. Tanken är att med en skämtsam ton ta upp mänskliga livsvillkor. För även om vi inte tror på Gud så måste vi tro på något – vi vet nämligen ingenting, säger Aron Flam.

Aron Flam, som är en av initiativtagarna till P3 Opium, kommer att klargöra bakgrunden till och framtiden för sin egen religion – Arondomen. Petra Mede gör inslaget "Att inte ta livet av sig med Petra Mede”. Jonatan Unge intervjuar religiösa företrädare som till exempel Buddha och Muhammed och Ola Söderholm är krönikör. 

Humorhimlen Lab testar ny humor och sänds i P3 på söndagar kl 16.03-18.00.

P3 Opium ingår i Humorhimlen Lab mellan den 13 februari och 6 mars. Idag tar även komikerna Emma Knyckare och Robert Larsson listan på det allvar den förtjänar i inslaget ”Listiga Larsson & Knyckare Listar Listan".

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".