P3 Sport om vinnarskallar, mental träning och idrottspsykologi

Stefan Holm berättar om sin mentala träning inför OS i Aten 2004 och Linus Thörnblad om hur han försökt bli kvitt stämpeln som mentalt svag. Det blir även en grundkurs i idrottspsykologi, på tre minuter.

Stefan Holm berättar om "sista ring". Det var kodordet han och hans mentale tränare satte upp inför OS i Aten 2004. Det som slutade med OS-guld.

Höjdhopparen Linus Thörnblad berättar om hur han försökt bli kvitt stämpeln som mentalt svag. Efter tre raka missade finaler trodde alla, även Thörnblads egen tränare, att Linus var en höjdhoppare som aldrig skulle vara bäst när det gällde. Nu vet vi att det inte stämde. Lyssnarna får veta vad som hände i Linus huvud.

Kan man träna sig till att bli en vinnarskalle? Går det att öva hjärnan så att man till slut blir ett spelgeni? Handbollslandslagets Isabell Gulldén har båda epiteten och hon berättar hur det är att leva på sin hjärna.

Nora får besök i studion av Catarina Bergström, idrottspsykologisk rådgivare åt Riksidrottsförbundet och en mängd landslag, som håller en tre minuters grundkurs i idrottspsykologi.

Nora Strandberg är programledare.