P1

Tendens samtalet : "Världen väntar"

Möt Tomas Löfström i ett samtal med Anna-Brita Lindqvist om drömmar och längtan, om det nomadiska arvet och om det medvetna sättet att turista.

- När jag kom till Herat i Afghanistan kände jag mig hemma, i skuggan av popplar och pinjer. Eller under basarernas valvbågar. Man blir en annan människa när man reser, säger författaren och reseskildraren Tomas Löfström.

Hela hans liv har präglats av resande och skrivande. Det första liftaräventyret för 40 år sedan skildrade han i boken "Liftare". En lång bussresa österut resulterade i "Vägen till Katmandhu" några år senare och sen har det fortsatt. Han har inte varit i Norge men på väldigt många andra ställen, inte minst i Indien.

-Det är något magiskt med själva rörelsen. Den kan finnas på bussen mellan Kristianstad och Simrishamn likaväl som på hästryggen i Kashmir, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista