Sara Kadefors. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2011-04-13

Sara Kadefors skriver Sveriges Radios julkalender

I årets julkalender, ”Allt du önskar”, flyttar 11-åriga Elvira hem till familjen Lancelot veckorna före jul. Där får hon allt hon önskar sig men samtidigt börjar hon misstänka att saker inte står rätt till. För manus och regi står Sara Kadefors och kalendern illustreras av Peter Bergting.

– ”Allt du önskar” är en surrealistisk, actionfylld thriller om den klassiska hjältinnan Elvira som slåss mot den mäktiga familjen Lancelot. Jag vill på ett tillspetsat sätt skildra ett konsumtionssamhälle där allt fullkomligt går överstyr, säger Sara Kadefors.

Peter Bergting är en av Sveriges mest etablerade fantasy-illustratörer.
– Sara Kadefors manus baseras mycket på ljud, det är ju skrivet för att lyssnas på. Det är en pedagogisk uppgift för mig att tillföra något visuellt till berättelsen, säger Peter Bergting.

– Årets julkalender är spännande och galen, en typisk Sara Kadefors-historia, säger Inga Rexed, exekutiv producent på Sveriges Radio. 

Sara Kadefors började som radiojournalist i P3-programmen Morgonpasset, Söndagsskolan och Iller på 1990-talet. 2001 tilldelades hon Augustpriset i barn- och ungdomsboksklassen för ”Sandor slash Ida” och har efter det skrivit både filmmanus och vuxenböcker. I somras debuterade hon som radiodramatiker i Unga Radioteater-pjäsen ”Buss 103”. Hennes roman ”Nyckelbarnen” är nominerad till Barnens Romanpris i P1 som delas ut i augusti.

Förutom flera rollspel har Peter Bergting även illustrerat det svenska bokomslaget till ”Harry Potter och dödsrelikerna” och cd-omslaget till ”Mumien som inte kunde sova” som sändes i Barnradion i P4 2006. 

Pressbilder

Sara Kadefors http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1632381_1333_2000.jpg 

Peter Bergting http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/2938/1632384_2000_1333.jpg

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

”Allt du önskar” sänds i P4 med premiär den 1 december och produceras av produktionsbolaget Filt.

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Edlund, pressansvarig P3
maria.k.edlund@sr.se   
08-784 71 20, 070-293 72 70

Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press   

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".