Jan Eirestål. Foto privat
P1

Gudstjänsten från Immanuelskyrkan Jönköping: "Du är i gott bevar"

Pastor Jan Eirestål predikar och pastor Carin Folkesson leder gudstjänsten. Musiklinjens kör vid Södra Vätterbygdens folkhögskola sjunger under ledning av Ove Gotting.

I musikalen Kristina från Duvemåla talar Kristina med sin Karl-Oskar när hon är sjuk och livet går mot slutet. Dom talar om livet och om döden. Här blottas rädsla och tvivel men också stor kärlek. Kristina, som under alla år i det främmande landet levt i tro på sin Gud, säger till Karl-Oskar:

”Björn Ulvaeus & Benny Andersson: En gång var jag rädd för mörkret men det är jag inte mer. Dagar, nätter, det gör ingen skillnad, jag är trygg vad som än sker......och du ska alltid minnas vad jag sagt,  Jag är i gott bevar”

Kan en människa vara i “gott bevar” i allt som sker? I den här söndagens predikotext är det just den frågan som är på tapeten. Texten berättar hur Jesus ber till sin himmelske Fader. Han ber inför sitt eget uppbrott och skilsmässan från sina vänner att Gud ska bevara dem från det onda.

Medverkande

Pastor Carin Folkesson , gudstjänstledare
Pastor Jan Eirestål predikar
Hans Carlén, orgel, piano
Musiklinjens kör vid Södra Vätterbygdens folkhögskola.
Ove Gotting, dirigent
Tora Hyllstam, solist
Pernilla Nilsson, solist
Michelle Lauridsen Gandre, piano
Malin Berg, piano
Stina Widén, saxofon
Margit Gyllspång, slagverk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".