Flickan och testamentet – Kain och Abel

P4. I Unga radioteaterns "Flickan och testamentet" letar en flicka efter Gud. Hon vet att han finns för även om hon blundar när hon springer så hittar hon rätt. Hon möter Adam som har ett zoo, bröderna Kain och Abel som aldrig kan hålla sams, Hagar som jobbar som städerska och Abraham och Sara som först inte kan få ett enda barn och sedan får flera hundra stycken. Del 2 av 7.

I det andra avsnittet bråkar Kain och Abel i lägenheten över flickans lägenhet. Hagar ringer på dörren och presenterar sig. Hon är städerska och har jobbat hemma hos Abraham och Sara. Och så har hon en son som heter Ismael, men han mår inte bra. Han vill mest bara stå rakt upp och ner i sanden, bredvid den ensamma vallmoblomman.

Av: Lucas Svensson, regi: Ellen Lamm, ljud: Tor Sigvardsdotter, Eric Nybleaus.

Meedverkande: Lea Stojanov (Flickan), Anita Björk (Gud), Davood Tafvizian (Kain och köksmästaren), Omid Khansari (Abel och kocken), Jennie Silverhjelm (Hagar och mordängeln), Michael Segerström (Adam), Pontus Gustavsson (Abraham), Cecilia Nilsson (Sara), Simon Malki (Ismael), Martin Eliasson (Isak), Emil Almén (Farao).