Flickan och testamentet – Sara

P4. I Unga radioteaterns "Flickan och testamentet" letar en flicka efter Gud. Hon vet att han finns för även om hon blundar när hon springer så hittar hon rätt. Hon möter Adam som har ett zoo, bröderna Kain och Abel som aldrig kan hålla sams, Hagar som jobbar som städerska och Abraham och Sara som först inte kan få ett enda barn och sedan får flera hundra stycken. Del 3 av 7.

I det tredje avsnittet blundar flickan och springer och krockar med Sara. Sara som har blivit lovad av Gud att föda ett barn. Nu är hon nästan hundra år men ännu har Gud inte hållit vad han lovat. Flickan följer med Sara hem. Där möter hon Abraham, Saras man, som inte kan koka ägg. Så uppenbarar sig Gud.

Av: Lucas Svensson, regi: Ellen Lamm, ljud: Tor Sigvardsdotter, Eric Nybleaus.

Meedverkande: Lea Stojanov (Flickan), Anita Björk (Gud), Davood Tafvizian (Kain och köksmästaren), Omid Khansari (Abel och kocken), Jennie Silverhjelm (Hagar och mordängeln), Michael Segerström (Adam), Pontus Gustavsson (Abraham), Cecilia Nilsson (Sara), Simon Malki (Ismael), Martin Eliasson (Isak), Emil Almén (Farao).