Nanushka Yeaman i P2.Fotograf:Inka Lindergård Niclas Holmström

Nanuschka Yeaman gör Kalejdoskop i P2

För första gången gör musikrecensenten Nanuschka Yeaman ett eget radioprogram, Kalejdoskop i P2 - programmet för gränslös musik.

Kalejdoskop är programmet för lyssnare som gillar det oväntade och gränsöverskridande – från konst-, pop- och världsmusik, electronika och jazz till symfoni- och postrock, slagverk, visa och stråkkvartett. Programmen delas in i sen, lång och bred musik.

Så här beskriver hon själv programmet:

"Måndagens musikafton tar oss mjukt i sin kapverdianska öppningsfamn och sveper in oss i svensk-japansk lidelse innan det är dags för skoningslöst funkig skweedans och en futuristisk syskonlåt att bestämt strutta gatan fram till. Vi är på väg till en utlämnande sagostund men stannar först till på en colombiansk utomhusklubb för att dansa vidare i den varma natten....Brudmarscher, Sakamoto-ballader och xylofonextas följs av ett hiphopparti som binder ihop amerikanska jazzklubbar med Tokyo och Nairobi. En sydafrikansk xangaan electro-låt senare landar vi i en John Zorn-producerad högtidsstund med kärleksparet Mark Feldman och Sylvie Courvoisier. Kvällens låtfyrverkeri avslutas med min absoluta favoritlåt alla kategorier, som jag för många år sedan upptäckte tack vare den legendariske skivarkeologen Brasse-Agge. Och vilken det är får ni se om ni lyssnar. Välkomna!"

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".