Jan Petersson, direktör Analys och Kommunikation, Sveriges Radio. Foto: Stina Gullander.
2012-05-11

Sveriges Radios Jan Petersson invald i EBU:s radiostyrelse

Vid den avslutande dagen för EBU:s radiokonferens Radio Assembly som ägt rum i Stockholm 9-11 maj, valdes Sveriges Radios Jan Petersson in som en av 14 ledamöter i EBU Radio Committee.

- Public service-radio är i dag satt under stark press i flera länder i Europa. EBU har en stor roll att spela för att stärka public service. Det är i första hand en fråga om demokrati och medborgarnas rätt att ta del av oberoende nyheter och program. För oss i Sverige är det självklart, men så är det inte överallt, säger Jan Petersson.

Jan Petersson är direktör för Analys och kommunikation vid Sveriges Radio och har tidigare arbetat som chefsstrateg för SVT.

Pressbild:
Jan Petersson. Foto: Stina Gullander
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2294058_2000_1333.jpg

FAKTA EBU
European Broadcasting Union (EBU) är världens största sammanslutning av nationella (public service) tv- och radiobolag. EBU arbetar för att public service-företagens viktiga roll i samhället erkänns och tas i beaktande av beslutsfattare. EBU: s högsta styrande organ, the General Assembly, träffas två gånger per år. Huvudkontoret ligger i Genève.

Radio Assembly är ett årligt möte för de europeiska radiocheferna där man också väljer Radio Committee för ett år – styrelsen för EBU:s radioverksamhet. Ledamöterna utses av medlemsländernas delegater.

För mer information, vänligen kontakta:
Eva Sahlin, vik presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".