Carpe Fucking Diem: Martin Lagos, Isabelle Berglund, Fritte Fritzson, Linnea Wikblad, Shanthi Rydwall-Menon. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
2012-05-22

Carpe Fucking Diem – nytt humorprogam i P3

I P3:s nya humorprogram Carpe Fucking Diem driver morgondagens komikerstjärnor med aktuella kändisar och fenomen.  Programledare är Linnea Wikblad från P3:s Humorhimlen. Första programmet sänds måndag 28 maj.

CFD är ett nytt, kaxigt humorprogram som bevakar samtida populärkultur på ett något skruvat sätt. Programledaren Linnea Wikblad får sällskap i studion av komikerna Shanthi Rydwall Menon, Martin Lagos, Fritte Fritzson och Isabelle "Isa" Berglund som skrivit manus för program som Parlamentet och Extra Extra.

− Programnamnet Carpe Fucking Diem kan man tolka hur man vill. Antingen som att vi fångar dagen på gränslösa nivåer, eller som en ren och skär slakt av ett vansinnigt uttjatat latinskt talesätt, säger programledaren Linnea Wikblad.

Det lär dyka upp en hel del kändisar i programmet, både som gäster i studion och i mer oväntade skepnader. Dessutom kommer CFD att gästas av populära karaktärer ur P3:s Cirkus Kiev. Innehållet kretsar kring allt från internetsnackisar till skvaller i största allmänhet.

− Det känns roligt att P3 nu återigen får ett nytt, ambitiöst humorprogram. Vi är mycket stolta över att ha knutit så duktiga komiker till programmet, säger Åsa Paborn, kanalchef Sveriges Radio Stockholm.

Sändningstid: CFD har premiär måndag 28 maj kl. 17.05-18.00 i P3. CFD direktsänds måndag-torsdag från 28 maj till 13 juli, samt lördagar kl 16.03 – 17.58. Helgprogrammet sammanfattar det allra bästa ur den gångna veckans CFD. sverigesradio.se/p3

Mer om CFD:s redaktion:

Linnea Wikblad, programledare
Har varit programledare för flera humorprogram i P3, bland annat Radio Lichtenstein och Humorhimlen. Är Henrik Torehammars sidekick i Torehammars vecka. Beskriver sin roll i CFD-gänget som ”en blandning mellan nervös mamma och sur skolfröken”. Är 26 år och bor i Bagarmossen söder om Stockholm.

Shanthi Rydwall Menon, komiker
Har medverkat i Humorhimlen Live i P3 och vann första deltävlingen i Uppsala 2010. Medlem i komikergruppen Humormaffian tillsammans med Moa Svan, Pernilla Hammargren och Liv Elf-Karlén. Shanthi är 20 år och kommer från Värmdö.

Martin Lagos, komiker
Jobbar som ståuppkomiker sedan tre år tillbaka och har varit med i tv-programmen Comedy Fight Club, Raw Comedy, Roast av svenska politiken och Extra Extra. Har även gjort den egna showen United States of Sverige. Är 29 år och kommer från Årsta i Stockholm.

Fritte Fritzson, komiker
Har jobbat som ståuppkomiker sedan 2006 och har medverkat i tv-produktioner som Robins, Extra allt och Varning för barn. Driver tillsammans med Marcus Johansson den prisbelönta ståuppklubben Oslipat i Malmö, Stockholm och Uppsala. Fritte är född 1971, kommer från Knivsta och bor i Stockholm.

Isabelle "Isa" Berglund, komiker
Studera retorisk och litterär kommunikation vid Uppsala Universitet och är aktiv inom Uppsalas studentradio. Isa har tidigare skrivit manus för Parlamentet och Extra Extra, samt jobbat som researcher för Fråga Olle-dokumentären. Är 21 år och kommer från Stockholm.

Pressbilder:
Carpe Fucking Diem: Martin Lagos, Isabelle "Isa" Berglund, Linnea Wikblad, Fritte Fritzson och Shanthi Rydwall Menon
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2310917_2000_1333.jpg http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2310920_2000_1333.jpg Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Linnea Wikblad, programledare för Carpe Fucking Diem
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2304432_2000_1333.jpg Foto: Mikael Andersson/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lekteus, pressansvarig P3
maria.lekteus@sverigesradio.se
mobil: 0732 314 556

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista