Peter Kihlgårds läser sin novell ”Den andra författaren” om en dramatisk episod vid ett krogbord. Foto: Karsten Thurfjell
P1

Radionovellen: Den andra författaren av Peter Kihlgård

Peter Kihlgård läser själv ”Den andra författaren”, och till sin hjälp som spökröst har han Lena Endre.

”Livet kan ta märkliga vändningar. En oväntad situation kan uppstå som för evigt ändrar en människas liv, hur banal eller oskyldig den än kan framstå till en början. ”

I Peter Kihlgårds nyskrivna novell är författaren själv den huvudperson som i dubbel mening drabbas av ett slumpartat möte. En ung kvinna tränger sig ner vid hans bord på en fullsatt krog, tar omedelbart upp en bok med avrivna pärmar och börjar läsa. Författaren konstaterar lite besviket att den är för tjock för att vara en av hans, men efter ett tag kommer den unga bokläsaren  med en oväntad upplysning som totalt förändrar deras relation.

”Det ledde fram till att jag var på vippen att förlora livet.”

Producent: Karsten Thurfjell

Bildtext: Peter Kihlgårds läser sin novell ”Den andra författaren” om en dramatisk episod vid ett krogbord. (Foto: Karsten Thurfjell)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista