Kropp & Själ – Tänk dig till framgång Stefan Holm i Våxnäshallen i Karlstad Foto: Moa Soltanian Magnusson
P1

Kropp & Själ – Tänk dig till framgång

Dagens Kropp & Själ tar reda på vad visualisering går ut på och hur man kan använda det. Lyssnarna kan ringa till det direktsända telefonväkteriet och fråga idrottspsykologerna Mikael Wallsbeck och Anders Almgren som lär ut metoden. Programledare är Ulrika Hjalmarson Neideman.

Slussen öppnar tisdag kl 10.00 telefonnumret är 08-215 216

För att bli riktigt bra på någonting räcker inte bara hård träning och färdighet. Det gäller också att få den rätta känslan i kroppen, att vara samlad och fokuserad på rätt saker när det är dags att prestera. Inom elitidrotten använder man sig av visualisering, att föreställa sig framgången, och det här har visat sig fungera även i andra sammanhang till exempel inom yrkeslivet.

För höjdhopparen Stefan Holm blev visualisering vägen till OS-guldet i Athen 2004. När det var dags att gå ut på banan hade han det perfekta hoppet i huvudet. Publiken och tv-kamerorna var borta, det var bara han ribban och mattan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista