Anna Charlotta Gunnarson är tillbaka med en fjärde säsong av lovordade musikprogrammet Pop och politik. Foto: Mattias Bardå/UR.

Pop och politik tillbaka i P4

I fjärde säsongen av Pop och politik hör lyssnarna nya oförglömliga historier och viktiga samhällsskildrande musikdiskussioner. Annika Norlin, Siw Malmkvist, Christer Sandelin och flera andra artister bjuder på samtal kring teman som hämnd, olja, väder och telefoner. Kvinnor ges som vanligt stort utrymme – utan att det blir en serie om kvinnor i musikhistorien. Anna Charlotta Gunnarson fortsätter dessutom att lyfta fram kvalitén i musik som inte alltid får det erkännande den förtjänar.

– Vi har synliggjort hits och kvinnor och gett lyssnarna ahaupplevelser kring musik som många dansat till utan en tanke på vad den säger om sin samtid, säger Anna Charlotta Gunnarson, programledare och producent för Pop och politik.

Temat i dagens program är hämnd. Det blir artistbojkotter, köpstopp och straff. Annika Norlins låt ”Allt som är ditt” väckte många känslor när den kom. Är det ok att hämnas en våldtäktsman? Dödstraff och moral, hur har vi sett på det?

Programledaren Anna Charlotta Gunnarson träffar professorn Michele Micheletti som berättar om individens protestverktyg – bojkotter. Hur har protesterna förändrats sen 60-talet och vilket svenskt band fick ta avstånd från sin sponsring? Du hör artisterna som battlar via sin musik, och så berättar vi om den goda hämnden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista