Swell har vunnit Metropol 93,8:s tävling "Stockholms nästa stora artist". Foto: privat.
2012-06-01

Swell är Stockholms nästa stora artist

Nu är det klart vem som har tagit hem segern i tävlingen ”Stockholms nästa stora artist”, arrangerad av Metropol 93,8. Första pris går till Swell, en grupp bestående av tre 18-åriga tjejer från Stockholmsområdet.

Swell får en professionell studioinspelning av vinnarlåten ”City” tillsammans med producent-teamet The Salazar Brothers. Låten garanteras dessutom en plats på Metropol 93,8:s spellista och får på så sätt chansen att bli en hit. Den färdigproducerade vinnarlåten har premiär i Metropol 93,8 redan nästa fredag (8 juni).

Gruppen Swell består av Alexandra, Amber och Anna Melina – tre 18-åriga tjejer med gemensamt tycke för soul och hip hop. Deras låt ”City” fick flest röster i finalomröstningen. Det avslöjades nyss i programmet Metropol med Sanna Bråding.

Lyssna på Swell:s vinnarlåt  ”City” på sverigesradio.se/metropol

Mer om omröstningen
Totalt kom det in 61 bidrag till tävlingen ”Stockholms nästa stora artist”. Närmare tio tusen röster lades i den första omröstningen. Fyra artister gick till final. Vinnarna Swell fick flest röster i finalomröstningen.

Pressbilder:
Swell har vunnit Metropol 93,8:s tävling "Stockholms nästa stora artist". Foto: privat.
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2325989_1200_675.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Anna Alexandersson, producent
anna.alexandersson@sverigesradio.se
073-326 99 72

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista