Lyssnarnas Sommar 2012: Björn Lindeblad. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
2012-06-04

Sommar i P1: Före detta buddhistmunk vald till Lyssnarnas Sommarvärd

Före detta buddhistmunken Björn Lindeblad har valts till Lyssnarnas Sommarvärd. Björn, som numera är föreläsare och meditationslärare, kommer att Sommarprata 18 juli.
– Min grandiosa målsättning är att världen ska vara en liten smula vackrare efter mitt Sommarprogram, säger Björn Lindeblad.

Björn Lindeblad är 50 år och bosatt i Göteborg. Hans vinnande bidrag handlar om hur han för 20 år sedan tog emot munkkåpan och slutade vara Björn. Hans nya namn blev Natthiko, ”Den som växer i visdom”. Efter 16 år lämnade han livet som buddhistmunk. Numera är han sambo och har två bonusbarn.

– I mitt Sommarprogram kommer jag att berätta om att vilja meditera men inte kunna. Jag vill också berätta om den bitterljuva insikten att den mesta av smärtan vi bär faktiskt är frivillig och om vikten att lämna lite utrymme för mirakler, säger Björn Lindeblad.
– Jag kommer att få dela mitt liv med hundratusentals öron i nittio minuter. Det är ett oerhört privilegium!

För intervjuer med Lyssnarnas Sommarvärd – på plats i Radiohuset eller på telefon – kontakta Eva Sahlin, eva.sahlin@sverigesradio.se  070-684 18 52

Fakta Lyssnarnas Sommar:
Sedan 2007 viker Sommarredaktionen ett datum varje år för Lyssnarnas Sommar. Den som vill kan skicka in ett bidrag, därefter väljer Sommarredaktionen ut ett antal bidrag och finalisterna publiceras på Sommars hemsida. Det slutliga valet görs av lyssnarna som får rösta på sin favorit.

Lyssnarnas Sommar, värdar sedan starten

2007: Peter Martinsson, Göteborg
2008: Yrsa Walldén, Torna Hällestad, Lund
2009: Håkan Nilsson, Ljusne
2010: Tina Jansson, Örebro
2011: Monika Nyström, Åkersberga
2012: Björn Lindeblad, Göteborg

Pressbild:  
Björn Lindeblad, Lyssnarnas Sommar 2012. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio http://sverigesradio.se/press/bilder/lyssnarnassommarvard2012/index.html

För mer information, vänligen kontakta:

Eva Sahlin, pressansvarig Lyssnarnas Sommar eva.sahlin@sverigesradio.se 
070-684 18 52

Ola Hemström, producent Lyssnarnas Sommar
ola.hemstrom@sverigesradio.se
070-221 46 33

Bibi Rödöö, programchef Sommar i P1
bibi.rodoo@sverigesradio.se  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista