Sommarfesten med programledaren Nisse Edwall, kockarna Linn Söderström och Max Westerlund Inazawa Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
2012-05-04

Matlagningsduell med kändisar i P3:s Sommarfesten

I P3:s nya program Sommarfesten möts varje vecka en kändis och en kock i en direktsänd matlagningsduell. Frågan är vem som lagar kändisens favoriträtt bäst – proffskocken eller kändisen själv? I det första programmet medverkar Josephine Forsman, trummis i Sahara Hotnights. Programledare är Nisse Edwall. Sommarfesten har premiär fredag 15 juni kl 16.07 i P3.

Nisse Edwall får sällskap av de unga kockarna Linn Söderström och Max Westerlund Inazawa som turas om att laga en gästande känd persons favoriträtt i direktsändning på en bakgård på Södermalm, Stockholm.

Sommarfesten bjuder på matlagningstips, sommardängor och skönt häng. Det blir som en förfest där man lär känna våra gäster genom maten. Vi kommer att snacka om vad de har i sitt kylskåp, om deras starkaste matminnen och vad de bjuder sin date på, säger programledaren Nisse Edwall.

För att det ska bli en större utmaning för kocken får lyssnarna rösta fram några jokeringredienser som kocken måste använda i sin rätt. Det kan till exempel handla om att inkorporera jordgubbar i en klassisk spagetti bolognese. I slutet av programmet avgör de inbjudna festdeltagarna vems mat som är godast genom ett blindtest.

Flera artister är redan bokade till Sommarfesten, bland andra Josephine Forsman från Sahara Hotnights, Little Marbles, Ison & Fille, Panetoz som ligger bakom sommarhiten ”Dansa, pausa” och Kakan & Julia från Svt:s humorprogram.

Om Nisse Edwall, programledare
Programledaren och skådespelaren Nisse Edwall har lett en rad tv- och radioproduktioner, nu senast Ligga med P3-samtalet. Han har ett stort matintresse och beskriver sig själv som en ”glad kock-amatör”. Han har bland annat gått ett år på hotell- och restaurangprogrammet och under lumpen jobbade han som kock.

Om Linn Söderström, kock
Linn Söderström (född 1986) kommer från byn Kolpebo i södra Dalarna. Matintresset kommer från familjen och hon fick tidigt lära sig om vilt kött från morfadern som jagade. Linn brinner för naturlig och ekologisk mat och hon blandar gärna in vilda växter och örter i sina rätter. Hon har drivit bloggen och middagsklubben ”Hemma hos Linn” och jobbar idag på en restaurang Stockholm.

Om Max Westerlund Inazawa, kock
Halvjapanske Max Westerlund Inazawa (född 1992) insåg att han ville bli kock redan vid sju års ålder. Han vann tävlingen Årets kockelev 2011 och var finalist i Årets unga kock 2012. Han har även assisterat svenska kocklandslaget. Max jobbar idag som cateringkock med fokus på exklusiv, fransk mat.

Sändningstid: Sommarfesten med Nisse Edwall sänds fredagar kl 16.07-18.00 i P3 från 15 juni till 27 juli. Sommarfesten sänder också ett inför-program fredagar kl 13.02-14.00 vecka 24-27 och kl 12.30-13.00 vecka 28-30.

Pressbilder:
Kocken Linn Söderström, programledaren Nisse Edwall och kocken Max Westerlund Inazawa, Sommarfesten
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2330822_2000_1333.jpg
Nisse Edwall, programledare Sommarfesten
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2330864_2000_1333.jpg

Max Westerlund Inazawa, kock i Sommarfesten
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2330829_2000_1333.jpg
Linn Söderström, kock i Sommarfesten
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2330839_2000_1333.jpg
Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lekteus, pressansvarig P3
maria.lekteus@sverigesradio.se
mobil: 0732 314 556

Besök Sveriges Radios presswebb: sverigesradio.se/press och twitter.com/pressgruppen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista