Rickard Olsson och Fia Gulliksson. Foto: Björn Nordquist / Sveriges Radio
P1

Meny: Rickard Olsson lika intresserad av mat som fotboll

TV- och radioprofilen Rickard Olsson tar en paus från storstadslivet i Stockholm hemma hos Fia Gulliksson i byn Ope utanför Östersund. Till gemensamma musikfavoriter från förr lagar de Chili som Chili tillagas i Texas, uppmärksammar fotbolls-EM genom att rulla Ukrainsk Halushky och når gastronomiskt himmelska höjder genom den läckra karamellsåsen med rosmarin som skiras över messmörspanacottan med frusna lingon. Fia testar Rickards kunskaper i örtagården och Rickard prövar fiskelyckan.

Rickard Olsson växte upp i Gävle och påbörjade sin mediakarriär på Sveriges Radio Gävleborg. Sen dess har han varit programledare i SVT för bland annat Bullen, Söndagsöppet, Melodifestivalen och i TV4 Nyhetsmorgon och Bingolotto. I P3 har han jobbat med Under solen och Bonus, i P1 Studio X och ett halvår med P4 Extra. Han har dessutom jobbat för Ekoredaktionen som rikskorrespondent. Senaste tiden har Rickard synts som programledare för Wild Kids och Gäster med gester i SVT. Han ställer dessutom frågorna sedan många är i populära Vem vet mest.

Fia Gulliksson är matkreatör och temakerska och driver två egna företag. Hon arbetar med gastronomi som utvecklingskraft för Regionförbundet i Jämtland. Dessutom är hon utsedd av regeringen att vara Jämtlands matambassadör. Fia har arbetat med mat i olika former i hela sitt yrkesliv. Hon är också initiativtagare till flera olika matprojekt, matskribent, engagerad i Slow Food-rörelsen och har drivit flera restauranger. Fia är född och uppvuxen i Jämtland och efter många år utomlands, numer bosatt i byn Ope vid Storsjön strax utanför Östersund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".