2012-06-15

Radioteatern rustar för regnig sommar

Vanligtvis är sommaren reprisernas tid i radion, men denna sommar blir motsatsen i Radioteatern. Med en resa jorden runt på åtta veckor, en ny satirshow i God morgon, Världen!, direktsända Möjliga samtal från Almedalsveckan och Strindberg på fredagkvällarna skapar Radioteatern med fantasin ett speciellt skydd för regniga sommardagar.

Jorden runt på åtta veckor
Radioteatern bjuder i sommar på en resa runt jorden. Nedslag på Grönland, en triptyk om en döende park i Malmö och en historia om fiskarfamiljen i den fattiga världsdelens allra fattigaste stad, är några av de berättelser och resor som görs under åtta veckor, med start lördagen den 23 juni 14.30 i P1.

För mer information om varje föreställning, sändningsdatum och tider, vänligen se dokumentet: .

Möjliga samtal – live från Almedalsveckan
Direkt från Sveriges Radios scen i Almedalen i Visby ges under politikerveckan tre direktsända Möjliga samtal. I Studio etts andra timme den 2, 4 och 6 juli, hörs de samtal som förmodligen aldrig skulle ske i verklighetens Almedalsvecka, men som dramatiker och regissörer från Radioteatern skapat på plats, med utgångspunkt i det som sker under veckan.

Surdegshotellet
Under åtta veckor vikarierar Radioteatern för humorshowen Public Service. I Surdegshotellet tas publiken med på en absurd exkursion genom sommarsverige i jakten på det enda vi egentligen bryr oss om: Det äkta. Var finns den äkta Godheten eller den äkta Livskvalitén? Vem är äkta entreprenör, eller kulturvänster? Surdegshotellet görs av skådespelarna Shima Niavarani, Alexander Salzberger, David Rangborg och Robert Fux samt Emelie Rosenqvist och dramaturgen Magnus Lindman. Första avsnittet sänds i God morgon, Världen! 1 juli i P1.

Svettigt med Strindberg
Radioteatern fortsätter med Strindbergs-satsningen under sommaren och sänder under rubriken Svettigt med Strindberg följande föreställningar:

Fredag 15 juni 19.03 - Midsommar från 1953
Midsommarafton 22 juni 19.03 - Fröken Julie från 1957
Fredag 29 juni 19.03 - Taklagsöl från 2001
Fredag 6 juli 19.03 - Leka med elden från 1961
Fredag 13 juli 19.03 - Fodringsägare från 1999
Fredag 20 juli 19.03 - Paria och Moderskärlek från 1957

För mer information om föreställningarna samt kringprogram, vänligen se dokumentet: .

Radioteatern – alltid på webben
Radioteatern hörs alltid på webben! I trettio dagar efter sändning finns aktuell föreställning att lyssna på, och ett flertal av produktionerna finns även som poddar; www.sverigesradio.se/radioteatern

För mer information, vänligen kontakta:
Helena Simonsson, pressansvarig Radioteatern
helena.simonsson@sverigesradio.se | 0709-46 86 24

Stina Oscarson, Radioteaterchef
stina.oscarson@sverigesradio.se | 0708-72 01 03

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista