Tendens Vecka 34 Dom kallar oss White trash foto Mia Blomgren
P1

P1:s nya temaserie: Dom kallar oss white trash, del 1

I P1:s nya temaserie Dom kallar oss white trash” åker Mia Blomgren ut till ”ett av de mest white trash-täta bostadsområdena i Sverige”. Där möter hon bland andra Kent, Kent, Lasse, Therese och damen med de ditmålade ögonbrynen. Det här är människor som av andra kallas white trash.

– Dom kallar oss white trash, säger Lasse som bor på en plats som på nätet pekas ut som ”ett av de mest white trash-täta områdena i Sverige”. Men det är ju ingenting vi kallar oss själva.

Lasse är kompis med Kent och Kent. Varje dag möts de i inomhus-centrumet för att kolla läget och snacka med Flamman, Åke, Rödbetan och de andra grabbarna. Lasse som är akademiker och den ena Kent har det gemensamma smeknamnet ZZ Top på grund av det långa vita håret och skägget. Den andra Kent har jobbat som lastbilschaufför och har nu varit nykter i fyra månader trots att han förlorade sin fru för mindre än ett år sedan. Och på Åkes t-shirt står det ”Livet är ingenting för amatörer”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista