Korrespondenter på turné Cecilia Uddén Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio Jenny Sanner Roosqvist Foto: Gabriel Liljevall Nils Horner Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Pressmeddelande 2012-08-02

Träffa Sveriges Radios utrikeskorrespondenter i Stockholm, Umeå, Göteborg och Malmö

Sveriges Radios utrikeskorrespondenter samlas 14 augusti kl. 15.00 på Södra Teatern i Stockholm för att fylla eftermiddagen med seminarier, diskussioner och publikfrågor. Veckan därpå besöker Cecilia Uddén (Mellanöstern), Nils Horner (Asien) och Jenny Sanner Roosqvist (Norden) Umeå, Göteborg och Malmö.

Sveriges Radio har med sina 17 medarbetare ute i världen det största korrespondentnätet av nordiska medier. En majoritet av dessa finns på plats för att träffa lyssnarna på Södra Teatern i Stockholm den 14 augusti. 

20-22 augusti besöker Cecilia Uddén (Mellanöstern), Nils Horner (Asien) och Jenny Sanner Roosqvist (Norden) Umeå, Göteborg och Malmö för att diskutera och analysera aktuella världshändelser samt berätta om egna från sina bevakningsområden.

Vart går världen?
Europa plågas av skulder. Sparpolitik lockar inte europeiska väljare. Ska också Barack Obama slinta i finanskrisens spår? I Kina byts statsledningen enligt plan i höst. Vilka följder får det skiftet? Och i Ryssland utmanas Putin av en uppfinningsrik opposition. Den arabiska våren har övergått i syrisk tragedi. Samtidigt gror ekonomisk optimism i många länder söder om Sahara.

De internationella frågorna är många och svåra och Sveriges Radios utrikeskorrespondenter har förstås inte alla svar. Men de gillar att analysera och berätta. Inte bara om de stora linjerna, utan också om detaljer och människor. Flickpopgruppen i Burma, bloggaren i Baku eller tvillingkonstnärerna i Gaza är några av dem som korrespondenterna mött och intervjuat under året som gått.Radiokorrespondenterna på Södra Teatern i Stockholm 14 augusti:

Seminarierna pågår parallellt på fyra scener; Etablissemanget, Kägelbanan, Foajén samt på Stora Scenen mellan 15.00 och 19.45.

Det finns möjlighet att ställa egna frågor till korrespondenterna i foajén över en kopp kaffe med tillhörande kaka.

Även i år: Korrespondenter spanar med Ingvar Storm.

Tid: 15.00-19.45
Fri entré
Ingen förhandsbokning
Insläpp från 14.00

Evenemanget Radiokorrespondenterna på Södra Teatern är ett samarbete mellan Sveriges Radio och Södra Teatern, www.sodrateatern.com.Radiokorrespondenterna på turné i Umeå, Göteborg och Malmö 20-22 augusti:

Cecilia Uddén (Mellanöstern), Nils Horner (Asien) och Jenny Sanner Roosqvist (Norden) diskuterar och analyserar aktuella världshändelser samt berättar om egna upplevelser ur vår tids historia.

Umeå 20 augusti
Plats: Rex och rådhusets festsalar
Adress: Rådhustorget
Seminariestart kl.18.00
Insläpp från kl. 17.30
Fri entré

Göteborg 21 augusti
Plats: Bio Roy
Adress: Kungsportsavenyn 45
Seminariestart kl. 17.30
Insläpp från kl. 17.00
Fri entré

Malmö 22 augusti
Plats: Hedmanska Gården
Adress: Lilla Torg, Malmö (Vid dåligt väder: Palladium Södergatan 15)
Seminariestart kl. 16.00
Fritt insläpp, Hedmanska Gården är öppen hela dagen.
Fri entré

Information om programmen och om Radiokorrespondenterna finns på www.sverigesradio.se/radiokorrespondenterna.


Pressbild

Korrespondenter på turné Cecilia Uddén, Jenny Sanner Roosqvist och Nils Horner http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2365822_2000_1333.jpg
Foto: Gabriel Liljevall Nils Horner
Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Radiokorrespondenterna 2012
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2369581_1896_1559.jpg
Kollage: Stefan Viterstedt/Sveriges Radio


För mer information om evenemangen, vänligen kontakta:
Carina Claesson, projektledare Sveriges Radio
carina.claesson@sverigesradio.se
0709 52 05 80

Anneli Gunnar, pressansvarig Södra Teatern
anneli.gunnar@sodrateatern.com
08 531 99 272
070-682 97 25

Maria Lekteus, pressinformatör
maria.lekteus@sverigesradio.se
0732 314 556

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista