Pressmeddelande 2012-08-03

Sommar i P1: Anja Pärsons Sommarprogram mest nerladdat hittills – här är listan i halvtid

Väldigt många lyssnar på Sommar i P1 på webben, i mobilen eller laddar ner dem i år. Flest nedladdningar hittills (till och med vecka 29) har Anja Pärson, David Hellenius och Klara Zimmergren.

Fram till och med vecka 29 har följande program avlyssnats mest i efterhand. Denna efterhandslyssning kan ske via webb och mobil och rankingen utgår från vilka program som startats/laddats ner flest gånger. 

1. Anja Pärson

2. David Hellenius

3. Klara Zimmergren

Efter dessa tre följer (utan inbördes ordning): Emma Wiklund, John Guidetti, Yngwie Malmsteen och Petter Stordalen.


Vid tolkningen av dessa uppgifter är det dock viktigt att komma ihåg att de är väldigt beroende på när programmen sänts och hur länge de därmed har kunnat höras i efterhand. Så fram till 19 augusti då Henrik Dorsin sänder sommarens sista Sommarprogram kan alltså vad som helst hända.


– Sommar har inget bäst-före-datum. Det är få program som lämpar sig så perfekt för efterhandslyssning när tillfället är det rätta. Många lyssnar dessutom inte bara en gång utan flera gånger på sina favoritprogram, säger programchefen Bibi Rödöö.


Pressbild

Bilder på 2012 års Sommarpratare (vid användning, ange fotografens namn)
www.sverigesradio.se/press/bilder/sommar2012


För mer information, vänligen kontakta:

För mer information, vänligen kontakta:
Bibi Rödöö, programchef
bibi.rodoo@sverigesradio.se
0708-999 821

Caroline Meyer Lagersparre, pressinformatör P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
0730-70 25 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".