Patric Hamsch Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio
2012-11-19

Patrik Hamsch ny kanalchef för Sveriges Radio Örebro

Patrik Hamsch, i dag projektledare/redaktör för SVT-sporten, har utsetts till ny kanalchef för Sveriges Radio Örebro.
Jag drivs av ett stort engagemang för den lokala journalistiken, säger Patrik Hamsch.

Patrik Hamsch, 38 år, är i dag projektledare/redaktör för SVT-sporten. Nu laddar han för att ta över som chef för Sveriges Radio Örebro.
– Jag är mycket glad, laddad och förväntansfull. Sveriges Radio Örebro har bra fart i sitt nyhetsarbete, både i programmen och i nyhetssändningarna, säger Patrik Hamsch.
– Jag drivs av ett stort engagemang för den lokala journalistiken, för en egen agendasättande journalistik som ger avtryck långt utanför den egna redaktionens väggar. Utmaningen är hela tiden att skapa viktig och intressant journalistik – på alla plattformar, säger Patrik Hamsch.

Patrik Hamsch har bland annat arbetat som reporter på tidning och på tv och som redaktionschef för SVT i Karlstad. Han har också varit teamledare för SVT-sportens satsning på fotbolls-EM och SVT:s redaktör för sommar-OS i London.
– I Patrik Hamsch får Sveriges Radio Örebro en engagerad och tydlig chef och en driven publicist med en djup förankring i det lokala. Jag övertygad om att hans bakgrund  med bred erfarenhet från olika medier gör honom väl rustad för kanalchefsjobbet, säger områdeschef Lena Tideström-Sagström.

Pressbild:
Patrik Hamsch
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2591154_2000_1482.jpg  Foto. Micke Grönberg/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:

Lena Tideström-Sagström, områdeschef Mitt
lena.tidestrom-sagstrom@sverigesradio.se
023-77 77 26, 070-581 95 01

Eva Sahlin, vik presschef
eva.sahlin@sverigesradio.se
070-684 18 52

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".