Maria Vildhjärta Westerberg, pinnplockerska och skogsräddare, i sin verkstad i värmlandsskogarna. Foto: Jenny Berntson Djurvall/Sveriges Radio
P1

Pinnplockerskan

Det är inte så många som plockar pinnar nu för tiden. Barn gör det förstås. Och Maria Westerberg. En dag när vardagen och alla krav drev henne ut på en sorgens skogspromenad, råkade hon få syn på en lustig pinne i mossan. Den ville med henne hem och den hade ett budskap, den lilla pinnfiguren.

Hon gick tillbaka till skogen för att se om hon kunde hitta en pinnfigur till. Sen dess har hon gått i skogen. Den har blivit hennes levebröd, hennes skola och hennes vän. Och när skogsmaskinerna kom allt närmre hennes skog var hon tvungen att försvara den.

Möt Maria Vildhjärta Westerberg, pinnplockerska och skogsräddare, i ett program av Jenny Berntson Djurvall, producerat i samarbete med P4 Dokumentär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".