Efter Drogerna. Magnus och Anders. Foto: Lars Oberg
P1

P1 Dokumentär: Efter drogerna - om längtan efter ett anständigt liv

I Tavelsjö strax utanför Umeå håller ett gäng före detta a-lagare på att bygga en nykter och drogfri campingplats. De drömmer om att rusta upp stranden till att bli som i fornstora dagar när den drevs av IOGT och hade mängder av badgäster.

Vi får följa två av männen, Anders och Magnus, när de kämpar med bygget för att ge andra barn det de själva aldrig fick. En trygg barndom med semestrar utan supande föräldrar.

Men lika mycket kämpar Anders och Magnus med sig själva för att nå ett anständigt liv; att lära känna sig själva, för att sedan kunna möta svikna barn och anhöriga. Det går inte att gå för fort fram med campingen i Tavelsjö, märker de.

Anders har lämnat våldet och hagelgevären, men brottas med ett drogbegär som finns kvar. Magnus behöver tid med sina barn, som han tidigare svikit. Nu vill han bli en riktig pappa.

En dokumentär av Leif Stenberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista