Det osynliga barnet, Unga Radioteatern
2012-11-21

Tablåändring efter prestigefullt pris till Unga Radioteatern

I P4 söndagen 25 november kl.10.45, hörs Unga Radioteaterns föreställning Hattifnattarnas hemlighet, som i helgen vann förstapris i kategorin ”bästa radiodramatik för äldre barn” på världens enda barn- och ungdomsdramatikfestival, Prix Ex Aequo. Hattifnattarnas hemlighet är en del av serien Det osynliga barnet.

Enligt juryn för Prix Ex Aequo, som hölls i Bratislava, Slovakien, är Hattifnattarnas hemlighet "ett litet, briljant mästerverk" och motiveringen fortsätter "...vi får möjlighet att gå in i ett universum av ljud och mening/.../det är en perfekt metafor för den moderna världen”.

Med anledning av utmärkelsen och uppmärksamheten sänds Hattifnattarnas hemlighet återigen, i P4 söndagen 25 november kl.10.45. Det tredje avsnittet ur Befria lagunen utgår och ges istället den 2 december kl.10.45 i P4.

Det osynliga barnet sändes i somras om åtta avsnitt, i regi av Ada Berger och dramatisering av Lucia Cajchanova, efter Tove Janssons bok med samma titel. Kategorin ”bästa radiodramatik för äldre barn” är det tyngsta på festivalen och Unga Radioteaterns konstnärliga ledare, Doreen Kanter, var på plats för att ta emot det prestigefyllda förstapriset.

- Att regissören Ada Berger, manusförfattaren Lucia Cajchanova, ljudteknikern Lena Samuelsson, kompositören Stefan Johansson och alla skådespelarna var briljanta visste jag. Men när vi nyss fick världens enda barndramatik-utmärkelse, blev även jag mjuk i benen. Vi är världens bästa barnradiodramatikproducenter numer, även på pappret!, sa hon strax efter mottagandet av priset.

Medverkande: Alva Ehn, Jacob Ericksson, Sissela Kyle, Louise Löwenberg
Dramatisering: Lucia Cajchanova, efter Tove Janssons bok ”Det osynliga barnet”
Ljud: Lena Samuelsson
Musik: Stefan Johansson
Inspicient: Sven Philip
Dramaturg: Doreen Kanter
Regi: Ada Berger

Pressfoto: http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2336553_2000_1153.jpg (Foto: Mikael Andersson/SR)

För mer information, vänligen kontakta:
Helena Simonsson, pressansvarig Radioteatern
helena.simonsson@sverigesradio.se, 0709-46 86 24

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".