Musikhjälpen 2012: Gina Dirawi, Jason Diakité och Kodjo Akolor. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio.

Musikhjälpen 2012: Inlåsningen

P3. Nu är det dags för Musikhjälpen 2012 som sänder direkt från Stortorget i Malmö 10-16 december. Maratonsändningen leds av den återförenade succétrion från ifjol – Gina Dirawi, Jason Diakité och Kodjo Akolor.

När Jason Diakité, Gina Dirawi och Kodjo Akolor ledde Musikhjälpen 2011 hjälpte de till att engagera människor över hela landet och samla in pengar till kampen för alla flickors rätt att gå i skola. Då fick de in drygt 18 miljoner kronor. Nu gör de det igen – för barns rätt till rent vatten i slumområden.

- Musikhjälpen är en av de roligaste saker jag gjort. Samhället är så individbaserat, man har fokus på sig själv, så det är coolt att få igång en hel generation att bry sig om andra människor, säger Gina Dirawi som nu leder Musikhjälpen för andra året på raken.

Den 10-16 december sänds Musikhjälpen från en glasbur mitt i Malmö. Musikhjälpen inleds den 10 december med att de tre programledarna blir inlåsta för att sedan tillsammans, under 144 direktsända timmar, leda årets insamling.

Idén med Musikhjälpen är att förena publikens intresse för musik med engagemang för medmänniskor världen över. Genom att bland annat betala för låtönskningar är publiken med och samlar in pengar till Radiohjälpen och årets tema.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".