”Tjejer som snattar” – ny serie i Tendens Foto: Sveriges Radio
P1

”Tjejer som snattar” – ny serie i Tendens, del tre

Snatteri det enda brott där tjejer ligger högre i statistiken än killar. Varför är det så? Vad driver unga tjejer att snatta? I tre program berättar tjejerna själva, de som snattar ibland och de som gjort snattande till en livsfilosofi.

Onsdag: Mitt snattande tjejgäng
Vad var det egentligen som drev tjejerna i tonårsgänget i Vällingby att fortsätta snatta både kajalpennor och cd-skivor trots att kompisar åkte fast runtomkring?

I den sista delen av Tendens serie ”Tjejer som snattar” gör reportern Tove Meyer en resa tillbaka längs den gröna tunnelbanelinjen till sin barndomsförort och sina gamla vänner.

Hur ser de tillbaka på sin tonårstid när de själva har barn som går i centrum på rasterna? Vilken roll spelade snattandet egentligen? Skäms de för sitt beteende idag?

Dessutom försöker genus- och medieforskaren (och tonårssnattaren) Anja Hirdman söka svaret på varför just unga kvinnor är överrepresenterade i snattarstatistiken.

En serie av Tove Meyer och Åsa Karlsson.Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista