Hanna Toll och Thomas Wahlund nya programchefer på Sveriges Radio i Göteborg

Vid årsskiftet inrättar Göteborg  två nya programchefstjänster. Tomas Wahlund får kanalövergripande ansvar för all produktion inom nyheter och samhälle och Hanna Toll får kanalövergripande ansvar för kultur och feature.

− Det här känns fantastiskt roligt och utmanande. Jag ser verkligen fram emot att få jobba med hela samhälls- och nyhetsutbudet som produceras på Sveriges Radio i Göteborg. Det ska också bli kul att vara med och utveckla nya vägar till samarbeten mellan alla redaktioner i kanalhuset, säger Tomas Wahlund, som tillträder tjänsten som  programchef för Nyheter och samhälle.

I dag arbetar Tomas som nyhetschef och stf kanalchef för P4 Västernorrland. Han har bred nyhets- och aktualitetsbakgrund med rötter i P4-produktion, men också erfarenhet av riksproduktion från Ekot och P3 Nyheter. Tomas har de senaste åren samordnat nyhetschefsmöten och varit delaktig i framtagandet av Sveriges Radios övergripande nyhetspolicy.

Som programchef för Kultur och feature tillträder Hanna Toll, idag programchef för P2 och delar av P1 i Göteborg.

− Det är hedrande och framförallt väldigt roligt att få vara med och utveckla det stora och komplexa programutbud som produceras på Sveriges Radio Göteborg. Vi måste i dag tydligare än någonsin positionera oss i en allt mer föränderlig medieterräng och samtidigt fortsätta att utveckla vårt utbud för att vara relevanta för vår publik, säger Hanna Toll.

Hanna har arbetat med produktioner som  Frank, Christer, Morgonpasset och Roll On. Under åren 2008-2010 var hon kanalansvarig/beställare för P3.  Hon är också en av arkitekterna bakom Nya Kulturnytt, som börjar sända i januari 2013.

− Både Tomas Wahlund och Hanna Toll är trygga och tydliga chefer med stort engagemang, kreativitet och publicistiskt driv. Med Hanna och Tomas får Göteborg en kraftfull programchefsduo som tillsammans med mig och alla medarbetare kan förstärka såväl den lokala P4-kanalen som säkra och utveckla våra många riksproduktioner mot publikens förändrade krav, säger kanalchef Ylva M Andersson.  

Sveriges Radio i Göteborg producerar cirka 120 timmar radio i veckan. Förutom den lokala kanalen P4 Göteborg produceras  riksprogram i många genrer och för alla målgrupper: Kaliber, Ring P1, Christer i P3, P4 Extra Helg, Karlavagnen, Mannheimer & Tengby. Dessutom radioteater, livemusik och barnradio. Under 2013 ökar också kanalens  ansvar för kulturbevakningen i hela Sveriges Radios tablå.

Pressbilder:
Hanna Toll. Foto: Mia Carlsson.
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2598130_1333_2000.jpg

Tomas Wahlund. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/Diverse/AppData/isidor/images/News_images/1191/2598120_1429_2000.jpg

För mer information, vänligen kontakta:
Ylva M Andersson, kanalchefSveriges Radio Göteborg 
ylva.m.andersson@sverigesradio.se  
0709-26 81 41

Lena Henriksson, informationschef Sveriges Radio
lena.henriksson@sverigesradio.se
070-5849817

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista