P1 Dokumentär "Fallet Peter Mangs". Peter Mangs i sjunde klass. Foto: Privat
Pressmeddelande 2012-11-23

Unik dokumentär om Peter Mangs i P1

Nu sänder P1 en unik dokumentär om serieskytten Peter Mangs i Malmö. P1 Dokumentär berättar historien om Peter Mangs liv och flera personer i hans närhet träder för första gången fram med nya vittnesmål.

- Peter var en udda person och kanske just därför gillade jag honom, jag tyckte om honom, säger en gammal musikervän. 

I dokumentären, som är inspelad under två års tid, medverkar också offer, anhöriga och Malmöpolisen. Dokumentären tar även ett större grepp på samhällsklimatet och visar hur Peter Mangs rasism inspirerades av politiska strömningar, vardagsrasism på jobbet och hat på nätforum som Politiskt Inkorrekt. 


- Vi har haft som mål att besvara frågan varför Peter Mangs blev en rasistisk seriemördare. Peter Mangs är en komplex och ibland motsägelsefull person men vi kommer att presentera ett svar på frågan, säger Magnus Arvidson och Jesper Huor, som tillsammans gjort dokumentären Fallet Peter Mangs


P1 Dokumentären Fallet Peter Mangs sänds 2 december kl. 15.03 i P1 och finns därefter för efterhandslyssning på www.sverigesradio/se/p1 eller i appen Sveriges Radio Play.


Pressbild
P1 Dokumentär Fallet Peter Mangs. Peter Mangs i sjunde klass. http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/2938/2598602_1278_1306.jpg
Foto: Privat


För mer information, intervjuer och förhandslyssning, vänligen kontakta
Caroline Meyer Lagersparre, pressansvarig P1
caroline.meyer@sverigesradio.se
08-784 71 13, 0730-70 25 00

Magnus Arvidsson, producent
magnus.arvidsson@yahoo.se
070-091 40 47

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista