Filosofiska rummet: Det Sköna En plötslig regnbåge över hustaken, ett ansikte i vimlet eller en handväska från en italiensk designer: Vad är skönhet? Är föremål vackra för att de skänker glädje eller skänker de glädje för att de är vackra? Vilken är skönhetens plats i konsten och hur förhåller sig skönhet till godhet och sanning? Foto: Lars Mogensen
P1

Filosofiska rummet: Det Sköna

Filosofiska rummet: Det Sköna. Inför publik på Dunkers kulturhus i Helsingborg, med Jeanette Emt, Tulsa Jansson och Pontus Kyander. Programledare: Lars Mogensen

En plötslig regnbåge över hustaken, ett ansikte i vimlet eller en handväska från en italiensk designer: Vad är skönhet? Är föremål vackra för att de skänker glädje eller skänker de glädje för att de är vackra? Vilken är skönhetens plats i konsten och hur förhåller sig skönhet till godhet och sanning?

Om detta samtalar gästerna i Filosofiska rummet: Det Sköna, inspelat inför publik på Dunkers kulturhus i Helsingborg på den av Unesco proklamerade Filosoferandets dag den 15 november. Gäster är Pontus Kyander, direktör för Trondheims konstmuseum, filosofen Jeanette Emt och Tulsa Jansson, filosofisk praktiker. Programledare: Lars Mogensen. Producent: Thomas Lunderquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".