Alina Devecerski. Foto: Sebastian Reed.

Musikguiden i P3 med Alina Devecerski

P3. Stjärnskottet Alina Devecerski står för ett av årets allra största genombrott, debutsingeln “Flytta på dig” hördes under sommarmånaderna nästan överallt, och de uppföljande singlarna “Ikväll skiter jag i allt” och “Jag svär” har också spelats flitigt i radio.

Nyligen presenterades Alina Devecerski som en av de uppträdande artisterna på P3 Guld-galan i januari och redan i december blir det massor av Alina i kanalen, då hon under en vecka tar över mikrofon och skivspelare i Musikguidens gästredaktörstimme.

Långt innan hon slog igenom som artist började Alina Devecerski jobba som låtskrivare. I sina program berättar Alina om hur hon måste dissekera låtar in i minsta detalj innan det går att lyssna och bara njuta.

Lyssnarna får följa med till Sundbyberg utanför Stockholm där Alina som liten satt klistrad framför tv:n hemma i vardagsrummet och skärskådade koreografin i sina idolers musikvideor, för att sedan dansa loss på skolans disco. Dessutom kommer Alina att knåpa ihop en lineup med grymma live-artister, lite som en festival bara för P3-lyssnarna. 

Musikguiden i P3 med Alina Devecerski sänds måndag - torsdag 18.30 med start 17 december. Programmen går även att höra i 30 dagar på sverigesradio.se/p3

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".