2013-02-25

Radiosporten storsatsar på Vasaloppet

Folkfest på söndag den 3 mars när P4 Radiosporten sänder från tidig morgon till sena eftermiddagen. Erik Blix rapporterar direkt från spåret och bevakar både eliten och motionärerna som utgör folkfesten.
– Det ska bli väldigt intressant och roligt att få vara med om och bjuda lyssnarna på den här festen, säger den inte så sportige Erik Blix.

Programledarna Martin Marhlo och Christian Olsson lotsar lyssnarna genom dagen från studion i Evertsberg. Loppet refereras av Peter Sundkvist tillsammans med skidprofilen och expertkommentatorn Torgny Mogren. Dessutom finns reportrar i spåren utmed hela loppet och förstås också i målfållan.

P4 Extras programledare Erik Blix deltar själv i tävlingen och ger sig ut i Vasaloppsspåret för att utmana både sig själv och de allra främsta åkarna. Han startar samtidigt som alla andra i Sälen och ska försöka att hinna fram till Evertsberg (halvvägs) innan vinnaren når Mora.

– Med 25 stenhårda träningskilometer i kroppen känner jag mig precis så uselt förberedd som man kan förvänta sig, men jag tar det som en härlig turåkning. Fast utan anorak, apelsin och termos, tyvärr säger Erik Blix.

Erik Blix kommer att ha med sig telefon och stå i ständig förbindelse med Radiosportens studio. Han ger rapporter både om sin egen insats samtidigt som han också speglar folkfesten.

– Chanserna att jag skall matcha segrartiden ökar dramatiskt om min fulltankade fyrhjuling står kvar där jag parkerat den, nånstans i trakten av Smågan, säger Erik Blix med ett leende.

Under sändningen blir det intervjuer med de mest framgångsrika åkarna och favoriterna till segern. Dessutom presenteras banans olika kontroller av en känd dala-profil. Medverkar gör också långloppsveteranen Lars-Arne Bölling, dubbel vasaloppsvinnare, och en expert i studion som svarar på lyssnarfrågor om loppet. Radiosporten bjuder även på en lyssnartävling med frågesport om Vasaloppet.

Sändningstid:
Söndag 3 mars kl. 07.45 – 15.00 i P4
www.sverigesradio.se/radiosporten

Pressbilder:
Erik Blix. Foto: Mia Carlsson/Sveriges Radio
http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/621620_1333_2000.jpg 

För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Elofsson, Nyhets- och deskchef Radiosporten stefan.elofsson@sverigesradio.se  
0702 675 126
TWITTER: @stefanelof 

Susanne Tellinger, pressansvarig P4
susanne.tellinger@sverigesradio.se  
08-784 5670
TWITTER: @pressgruppen