2013-02-27

P2 firar Internationella Kvinnodagen från Paris

Fredagen den 8 mars, på Internationella Kvinnodagen, direktsänder P2 från UNESCO:s högkvarter mitt i Paris. Som en röd tråd genom hela konserten har performance-artisten Charlotte Engelkes skapat en ny scenisk och musikalisk komposition.

Dessutom blir det ytterligare två uruppföranden – P2:s tonsättare Ida Lundén har skrivit Songs My Mothers Taught Me för P2:s artist, cellisten Hanna Dahlkvist och Radio France har beställt ny musik av tonsättaren Claire-Mélanie Sinnhuber för sopran, harpa och altfiol.

– Att P2 initierat det här firandet och att vi tillsammans med UNESCO och Radio France inte bara gör firandet av kvinnodagen till ett svenskt och franskt evenemang utan även erbjuder hela Europa det via satellit känns oerhört tillfredsställande, säger producenten Erik Mikael Karlsson.

Den hyllade folkmusik-duon Jean & The Mean Machine, electronica-duon Midaircondo och internationella stjärnsopranen Maria Fontosh tillsammans med pianisten Ivetta Irkha kommer också att uppträda i Paris. Det blir en musikalisk resa från klassisk musik av Clara Schumann till det allra nyaste electronican av Midaircondo.

Programledare på plats i Paris är P2:s Sara Norling.

Konserten har initierats av Sveriges Radio och är ett samarrangemang med UNESCO (FN:s organisation för utbildning, vetenskap och kultur) och Radio France. Konserten direktsänds både i P2 och i Radio France motsvarighet till P2 - France Musique - och dessutom på en av Euroradios satellitkanaler till resten av Europa.

Sändningstid:
P2 Sveriges Radio sänder mellan kl. 19.00-22.00 direkt från UNESCO:s högkvarter i Paris och innan konserten drar igång kl. 20.00 presenterar P2 Live några av musikerna och tonsättarna som kommer att uppträda på konserten.

Pressbild:
P2 firar Internationella Kvinnodagen från Paris! bild: Performing Pictures(Geska and Robert Brečević) http://sverigesradio.se/diverse/appdata/isidor/images/news_images/1191/2721123_2000_562.jpg 

För mer information kontakta:
Erik Mikael Karlsson, projektledare Sveriges Radio P2
erik_mikael.karlsson@sverigesradio.se  
0708-278142

Susanne Tellinger, pressansvarig P2
susanne.tellinger@sverigesradio.se 
08-784 6570

Caroline Meyer, presskontakt i Paris
caroline.meyer@sverigesradio.se  
073-0702500