Filosofiska rummet: Diasporans och exilens filosofi Vad längtar Verner till? Poeten von Heidenstam på sitt Övralid vid Vättern. Foto: SVT Bild
P1

Filosofiska rummet: Diasporans och exilens filosofi

Med författaren René Vazquez Díaz, journalisten och blivande juristen Hanin Shakrah och socialpsykologen Lasse Dencik. Programledare är Lars Mogensen.

Att leva i diasporan behöver inte betyda detsamma som att leva i exil. Att längta hem behöver inte vara till huset, marken, stenarna där barn man lekt. Att leva i ett annat land, ett annat språk eller en annan kultur än den som man betraktar som sin, kan förvisso vara frustrerande. Men det kan också innebära en kreativ potential. Tillstånden diaspora och exil stöts och blöts när tre gäster möts i veckans upplaga av Filosofiska rummet. Alla har de personliga relationer till tillstånden: författaren René Vazquez Díaz, journalisten och blivande juristen Hanin Shakrah och socialpsykologen Lasse Dencik. Programledare är Lars Mogensen, producent Thomas Lunderquist.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista